fredag den 29. juli 2016

Tour de Jylland - 2. etape "I vandets tegn"


De hvide mænd

Vi sov længe, rigtig længe. Men hvis man tager i betragtning at vi alle sammen først kom i seng ved 1-tiden, så giver det mening. Vi spiste morgenmad sammen, og kunne rigtig se huset vi var landet i. Theis (og Mette) har lavet rigtig meget selv. Det var et decideret håndværkertilbud, men nu står der et dejligt hus med mange flotte detaljer. 

Vi havde egentlig planlagt at skulle på Fiskeri- og Søfartsmuseet OG Esbjerg Svømmestadion, men vi gad ikke stresse, så vi tog den med ro, og valgte svømmehallen. 
Klar til svømmehallen 

Emilie styrer sin fætter og kusine med sikker hånd

Se lige hvor søde de er!
Det er jo den fedeste svømmehal! Vi havde forventet tonsvis af mennesker. Det var jo søndag i sommerferien. Men fordi det var så varmt, har de badetrængende søgt mod stranden. 
Desværre kan, og må, man jo ikke tage billeder INDE i svømmehallen, men jeg vil male et billede med ord. Der er først og fremmest den store olympiske pool, med hæve/sænkebund. Der er nærmest ingen mennesker i det her kæmpe lokale. Derudover springbassin, og en løbemåtte ud over vandet. Der var et stort varmtvandsbassin, som var indrettet til kørestole. Der lå jeg og delte 34 grader varmt vand med Morten Stig Christensen. Yes, vi mødte nogle A-list celebs på vores ferie! 
Der var romersk bad, men endnu et varmtvandsbassin, og en kold pool på 15 grader, og et spabad på 38 grader. Niiiiice! Men det bedste var det store tropeland. Der var modstandspool, bølgebassin, rutsjebaner i flere højder og verdens bedste opfindelse, en lille babypool, med rimelig varmt vand, og 30-40 cm dybde. Arnold tog en million milliard ture på en lille rutsjebane der. Martha flintrede rundt og prøvede den store rutsjebane, bølger, en medium rutsjebane, alverdens badelegetøj og blev en rimelig habil hundesvømmer. Ungerne var ikke til at drive op af vandet. Vi gik først da ikke bare fingrene, men hele hånden var blevet fuldstændig rosinrynket. 
pigeomklædning
Efter den heftige omgang saltvand, tænkte vi at vi måtte prøve en anden Esbjergensisk tradition, nemlig is fra Stryhns. 
Vi vendte bilerne mod Hjerting Strand. Det er Nikolajs barndoms strand, men for mig en helt ny oplevelse. Selvom det er Vesterhavet, er det en meget rolig strand, med en ikke særlig bred gullig sandstrand, og meget roligt vand. Ret lækkert. Fanø ligger jo og skærmer mod de der kæmpebælger man finder andre steder på Vestkysten. 
Vi fik dejlige store is. Og så gør jyderne noget, som jeg synes sjællænderne bør adoptere ASAP. De kommer guf NED i vaflen også. Altså ned mellem kuglerne (tø hø) Og det var god is, helt sikkert. De var store, men det var altså bare Premier. Vi frådede vores is i solen på den lange fine strandpromenade. 
Uh de nyder livet

Jeg elsker guf!

En lillebitte smule fedtet

Is på promenaden

Arnold og Farnold spiser is.
De der vand så bare så indbydende ud, så vi afklædte begge unger og lod dem hoppe i. Benjamin badede vist i shorts. "Jeg går commando" som han sagde. Vi voksne soppede kun. Martha startede med at tisse... Flot. 
Arnold sad bare og var lykkelig. Igen var de ikke til at slæbe op af vandet. Det  var SÅ dejligt det vand. Helt varmt og bare let bølget. Tidevandet kom mens vi var der, og var lige ved at æde mine sandaler. 
der tisses i vandet på eleganteste vis

Jeg nyder Vesterhavet

Martha vandhund

jeg er i vandet med ungerne

Inden vi kørte hjem til huset skulle vi lige tanke og forsøge at fjerne den insektmassakre der var på vores forrude. Seriøst jeg har aldrig set så mange splattede insekter før.
Der skrubbes

Martha var whiny fordi Emilie tillod sig at sidde i en anden bil...

Til sidst kørte vi hjem til huset, og spiste mørbrad, og smed ungerne i karbad. I sandhed en dag i vandets tegn. 
karbad baby!
Arn var herretræls at putte. Han knoklede rundt og vi måtte ligge stramt på hver sin side af ham for at få ham til at blive liggende i sengen. (Han ligger i tremmeseng derhjemme) Vi kom først op fra kælderen 22.30, hvor vi drak et par øl og så en film. 

og sådan her lå Martha da vi kom ned igen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar