fredag den 29. juli 2016

Tour de Jylland - 1. etape: Djurs Sommerland

Årets sommerferie blev ikke noget langt udlandseventyr, men lidt har også ret. Niko have ferie i juni, så 5 sammenhængende dage i min (tvungne) sommerferie var hvad vi kunne skrabe sammen. Vi har siden 2013 snakket om at tage på roadtrip i Danmark igen. Og i år blev det så til noget. 

kusiner
Vi startede lørdag d. 23. med at pakke alle vores millioner af børn og kufferter ind i bilen og køre mod Djurs Sommerland. Det tog ca. 3 timer inkl. tissepauser. Martha er jo relativt nylig blefri, så det var da med lidt betænkeligheder at vi drog afsted på lang biltur, men alt i alt er det gået godt.  
corndogs

the bringer of food

klatretraktor


se lige hvor god hun er med ham Arnold!

Vi ankom ca. kl. 13. Det var pikkevarmt, og vi var allerede trætte og sultne, og så var der langt at gå op til udlejning af trækvogne og indgangen. Men da der ligesom var betalt en mindre formue, og vi mødtes med Mette, Theis og ungerne gik det fint. Vi skulle bo hos dem i Esbjerg, og lave ting sammen feriens tre første dage. Og DET var fandme et hit. Mette er Nikolajs lillesøster, som bor i Esbjerg med sin kæreste Theis og sine to børn Emilie på 10 og Benjamin på knapt 7. Ungerne har råhygget sammen og Martha har et gedigent kusinecrush på Emilie. Hun er numero uno i Marthas hjerte lige i øjeblikket. 


Mette havde lavet sandwiches, så vi spiste og kiddos bumlede rundt på nogle trampoliner. 
madpakker

og børneborde

hoppehoppehoppehoppe

Emilie og Arnold

medbragte tyskerøl

Djurs Sommerland er stort. Så stort at vi langt fra nåede det hele. Ikke engang det halve faktisk. Vi nåede fx ikke engang ned i den ende hvor der er vandland. Vi var der en varm lørdag i uge 29, så der var pænt mange mennesker. Vi ventede en mindre evighed på at Theis og Benjamin skulle prøve en rutsjebane. Men fordi stedet er så stort er der stadig god plads og masser af bænke og græsplæner man kan sidde på.  Generelt er det meget børnevenligt og let at gå til. Der er masser af toiletter, og de fleste har endda et toilet og en vask i børnestørrelse. 
træt, men lurnægtende søn

heste i Westernland

karrusel i højden - far er oppe med Martha

Tog mellem 3 af landene, inkl særlig til klapvogne eller kørestole

Og resten af slænget i toget

Men vi fik prøvet en række af de småbørnsvenlige rides. Der var faktisk et par stykker selv Arnold måtte prøve. Parken er delt op i en række temaer. I bondegårdsland var der mange ting for de mindste. 


Martha havde en supergod dag, hvor hun flintrede rundt med Emilie og kørte i rutsjebaner og karruseller. Der var et kæmpe udvalg af mad, is, snacks osv Og da det er ferie skulle vi naturligvis have både is og det der er værre (eller bedre - det kommer an på øjnene der ser...)

Slushice til Martha

is til Far

Den tid er forbi hvor han stiller sig tilfreds med den mindste softice uden drys. Den gad han da ikke æde, når der var guf og jordbæris hos mor, vingummibamer på Marthas is og en flødebolle på fars. 

Jeg ÆÆÆÆLSKER is!

Det klassiske "jeg har spildt is på patværket"

Der bliver kørt variationer over koldt sukkerstads ind. Love it!

Vi blev der lige 2 timer for meget til at det var rart for en 2- og 4-årig. De blev relativt mugne om aftenen, men vi var jo 8 mennesker, og så må alle gå lidt på kompromis. 
Arn hygger på en legeplads

jeg er hoppet i en andebåd med 3 rollinger

selvfølgelig skulle hun køre i den med Emilie!

en Arnoldvenlig karrusel

Arn kigger længselsfuldt efter en rutsjebane han var 2 cm for kort til. 

rimelig actionpacked

svineridderne

højt til vejrs

alt hvad Emilie gør, gør Martha også...

Vi var først i Esbjerg 23.30, så vi kørte i drive-in, spiste McD, og crashede alle 4 på Emilies værelse. Arnold var en gemen lille sengeterrorist der knoklede rundt til ved 2-tiden. Thanks a lot!

og så gad hun bare heller ikke mere!

bonusinfo: Martha havde tisset lidt i sine underbukser, så hun sidder med bar røv på fars skuldre

2 timer til Esbjerg. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar