søndag den 1. december 2013

Alle sutterne i hele univærelset.

Martha bruger sut. I den grad! 
Jeg kæmper en hård og daglig kamp mod sutten. Den er kun til søvn, transport og vanskelige ture på puslebordet (det sidste døbt det charmerende navn "lortesut")
Vi har sygt mange sutter i huset, og de forputter sig alle mulige mystiske steder. Så pludselig kommer gøjen gående stolt med en i munden. Og hun bliver eddikesur når man tager den fra hende. Hun bliver altid glad igen, det er ikke fordi hun er sådan en unge der altid har sådan en prop hængende i kæften. Men hvis hun selv bestemte havde hun det. Alle sutterne (dem vi kan finde) ligger på en høj kommode på hendes værelse. 
Hun begyndte faktisk at bruge sut fra den ene dag til den anden da hun var omkring 8 måneder. Lige før jul sidste år faktisk. Indtil da havde den overhovedet ikke interesseret hende. Vi havde prøvet at få hende til at bruge sut i forbindelse med at hun skulle lære at falde i søvn selv (altså uden et bryst i munden) da hun var de der 4 måneder. Men det gad hun ikke dengang. Hun lærte at falde i søvn selv uden sut. 
Men nu, nu SKAL hun bare have den for at sove. En i munden og en tre-fire stykker i hænderne. Såkaldte dutte-sutter. Og når hun bliver lagt til lur eller nat, og hun ikke lige er i sovehumør, så står hun op i sengen, råber, synger, karter rundt i sengen og kyler alle bamserne og sutterne ud over kanten. Når sengen så er tom, begynder hun at græde/kalde for alvor. Så skal man ind og genputte hende og alle sovedimserne. 
Det er heldigvis ikke så tit hun laver kasteshow. Hun er faktisk et rigtigt dygtigt sovebarn.

Men her i dag, da hun skal have middagslur og havde kylet alt ud af sengen kom Nikolaj tilbage og sagde: "Hun stod selvfølgelig op, men så fik hun alle sutterne i hele univærelset og så var alt godt". Sikke da en ordekvillibrist jeg har scoret mig....
Sovende børn er noget af det bedste i verden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar