tirsdag den 3. december 2013

Maleri i gråtoner og en enkelt farveI dag lavede de fleste af mine kære billedkunstelever deres malerier færdige. De skulle arbejde med et relativt simpelt motiv som skulle males i gråtoner. Og det er røvsvært skulle jeg hilse at sige. 
1. Find et motiv i et blad/avis
2.udvælg detalje
3. Klip dit papir til. Vi malede på brunt gulvpap som er billigt og ganske udmærket som malerbund. Eleverne bestemte selv hvilken størrelse og form maleriet skulle have. De blev alt mellem 18x20 cm til 80x60. 
4, dit gråtonede motiv må kun fylde max 25% af maleriet. Helst kun ca 10%. Det var svært for eleverne at forstå. Vælg hvor motivet skal befinde sig.
5. Det var meningen at de grå motiv skulle være en firkant, men de fleste lavede selve figuren uden gto et baggrund. Det fungerede også superflot. Måske endda bedre end min originalide. 
6. Resten af maleriet males i den farve som motivet var originalt. Altså den farve der er vigtigst i motivet. Igen valgte nogle elever at male en anden farve. En som de syntes ville stå stærkere med motivet. Det fungerede også rigtig flot. Fx med hjorten på rød baggrund. Den ser lidt creepy ud, hvor det ville have fået et helt andet udtryk hvis baggrundsfarven havde været brun som hjorten var på fotoet. På andre billeder fungerer det flot med den "rigtige farve" fx Tardis'en på blå eller facebooklogoet på blå. 
Nogle færdige og nogle works in progress. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar