DAG 3 – ONSDAG
Vi tog til marked på Via Europa. Vi var blevet det anbefalet og det er jo en ægte italiensk unmissable oplevelse, det med marked. Det var so-so. Måske var det bare for varmt til rigtig at holde ud. Der var mange mange boder, de fleste med alt muligt mystisk tøj, tasker, køkkentøj etc. Lidt bad taste, men dog stadig pænere end det meste man kan få på Sørby Marked . Boderne med mad var mere interessante.
Tekstiler i metervis på det varme varme marked. Bemærk at solskærmen er helt nede for at beskytte de små hvide pusselanker. |
Kæmpestore lugteoste, tonsvis af citroner, mærkelige penisformede tomater, friskfangede blæksprutter, muslinger og havsnegle.
Nikolaj foran noget lugteost |
Det viste sig at være hotelrestauranten på sådan et Star Tour Hotel. Så ”terrassen” var fliserne rundt om hotelpoolen.
Martha er fascineret af poolen |
brød til Mart |
Eftermiddagen gik med poolhygge. Det var superdejligt at
opleve den lille gøgler i den grad slå sig løs i vandet. Vi havde købt en
babybadering og det fungerede bare så fint. Det gav både hende og os noget
tryghed i vandet. Hun var ikke til at drive op af vandet.
Vi spiste på en restaurant vi havde set dagen før. La
Pergola. Den var rigtig fin udefra, med springvand og glasmosaikker. Og det var
det den var, altså fin. Som i fin restaurant. Jeg følte mig lidt malplaceret
med vores shorts og larmende fedtende unge, meeeen alle de andre gæster var jo
af samme slags Det var sådan et sted hvor en tjener kom farende med en ny ren
gaffel hver gang Mart smed en på gulvet. Og det var tit!. Maden smagte fint
nok, men var ret overpriced.
Insalata Caprese til Nikolaj og antipasti misti til mig. |
Kødbarnet, har lagt en stykke skinke ovenpå sit hoved. For safekeeping maybe? |
Vi spiste is og gik hjemad. Puttede barn og hyggede på
altanen. Det blev ved med at være de der 30+ grader selv sent om aftenen.
Dag 4 – TORSDAG
Vi havde hørt at man kunne tage en gammel smalsporsbane til
Sardiniens næststørste by, Sassari. Jeg vidste med det samme at det måtte vi
prøve, lige så snart Sun Tours-guiden ”Falske Steen” nævnte det.
”Falske Steen” tænker du, hvorfor kaldte de ham det? Tja,
det kan jeg ikke engang svare på nu, i hvert fald ikke så det er logisk for
andre end os selv. Insisterer du? OK, men der er en virkelig røvkedelig
historie. I virkeligheden hed han Svend, men jeg blev ved med at tro at han hed
Steen, og kaldte ham derfor ”Stone”
Indtil det gik op for mig at han hed Svend, og så begyndte vi at kalde ham
Falske Steen. Told you, it was a boring story…
Mart og Niko i toget mod Sassari |
Sassari var vældig pæn. Der var stort set ingen turister,
kun de 10-15 stykker der var med samme tog som os.
Gelateria Slurp hvorfra vi nød en dejlig is. |
Skønne, skønne pastaretter til junior og senior |
strandhygge. |
Og så gik vi til stranden. Babybaderingen var også et hit i
havet. Igen var hun ikke til at drive op igen. Vi lavede gåøvelser i sandet og
hyggede bare sammen os tre.
Tumling i Middelhavet |
Hjem til bad og tøjskift og så gik vi ud for at finde et
sted at spise. Lige ved vores lejlighedskompleks, lå Restaurant Lido,
Strandrestauranten.
Restaurant Lido med den pæne udsigt |
sovende gøj |
1 meter pizza! |
Sådan en var beregnet til 3-4 voksne, men vi gik altså all in. Så kunne man nemlig også få 3 forskellige slags, og ikke kun 2, som på en halv meter. Vi fik heller ikke forret eller dessert. Men men men, der var MEGET pizza. Og selvom barnet vågnede og gjorde sit til at udrydde den, måtte vi efterlade en smule.
Flæskeranglen arbejder koncentreret på et stykke pizza |
Vi gik en tur for at slå mave og sluttede aftenen med en
gelato på Oops Gelateria (mærkeligt navn ikke?) som lå stort lige under vores
lejlighed. I løbet af ugen spiste vi is mellem 2 og 3 gange om dagen (det SKAL
man når man er i Italien, sådan er reglerne!) så vi fik smagt rigtig mange
forskellige (kombinationer) En af de bedste var Cassata som er en hvid is med
cocktailbær, pomerans og den slags i. Den elsker jeg. Zuppa Inglesa som vi vi
aldrig har fået lært præcis hvad er, men som smager uhørt godt. Zabaglione,
fersken, ekstra mørk chokolade og banan var også dejlige. Den bedste kombi jeg
lavede var lakrids og citron. YUM!
Godnat”rutine" med putning af gøj, og så hygge med spil, øl,
vin, kaffe, chips, grin og sodavand på altanen
Ingen kommentarer:
Send en kommentar